uitleg matrassen

uitleg matrassen

Meer afbeeldingen

uitleg matrassen
€ 0,00
Uitleg matrassen
Beschrijving

Details

30 Dagen proefslapen
Wij garanderen u een goede nachtrust. Indien een matras onverhoopt niet bevalt, dan kunnen wij in overleg kijken naar een nieuwe kern of een ander type hoes, afhankelijk van uw verklaringen. Deze service is gratis, u betaalt uitsluitend (optioneel) de leveringskosten van € 40 of komt met het matras naar onze winkel.

Onze matrassen worden gemaakt door ons zelf in Tilburg (100% Nederlandse topkwaliteit!) en door de firma Van Landschoot uit Maldegem in België, die een perfecte prijs-kwaliteit verhouding laat zien en bij ons in de afgelopen jaren bijna klachtenvrij is geweest (6 klachten op ± 15.000 klanten!) Ook hier geldt onze absolute Laagste Prijs Garantie!

Alle matrassen op deze site kunnen in elke gewenste maat geleverd worden, tenzij anders vermeld.

Bij maatwerk kunt u het beste 1 cm. in de lengte en in de breedte van de bed-binnenmaat aftrekken, zodat het bed goed opgemaakt kan worden: dus bij een bed met een binnenmaat van 125 bij 185 cm. adviseren wij een matras van 124 bij 184 cm.

Gewichtsklasse:
Deze is gebaseerd op iemand met een lichaamslengte van 180 cm. Bij iemand die 190 cm lang is mag er 10% meer gewicht op, bij iemand die 170 cm lang is 10% minder, etc.

Hardheid matras:
Onze matrassen zijn meestal soepel tot medium stevig.
De matrassen Heerlijk en Traagschuim Basic zijn stevig en het matras Superieur X-zwaar is extra stevig.
De Superieur X-zwaar is speciaal ontwikkeld voor mensen met een BMI van boven de 30

Soorten schuimen

Polyether of Comfortschuim matrassen

Polyether matrassen zijn gemaakt van polyetherschuim. Dit schuim is in verschillende dichtheden verkrijgbaar. Dit wordt aangeduid met SG (soortelijk gewicht). Grofweg kan gezegd worden: hoe hoger het SG, hoe hoger de kwaliteit, ondersteuning en duurzaamheid. Vanaf een SG van 40 zijn de matrassen prima bruikbaar voor dagelijks gebruik.

De ventilatie van onze polyethermatrassen is redelijk tot goed te noemen.
De matrassen zijn geschikt voor alle types matrasdragers, ook verstelbare. Bijna alle matrassen hebben een garantie van 2 jaar tegen deuken en kuilen. Wij gebruiken alleen de hoogste kwaliteiten in dit schuim, niet deuk- en kuilgevoelig.


Koudschuim matrassen:

Koudschuimmatrassen hebben een opener structuur dan polyether matrassen. Ook is de ondersteuning iets beter en de duurzaamheid iets groter dan bij polyethermatrassen. Groot voordeel van koudschuim is verder dat schimmels zich niet of nauwelijks kunnen hechten, het materiaal blijft dus langer fris.

Van Landschoot werkt met LongLife TM koudschuim met een superieure ondersteuning en levensduur
VandenBerg Exclusive werkt met anti-bacterieel Protect-Koudschuim, het beste op matrassengebied.Traagschuim matrassen:

Het neusje van de zalm op matrassengebied. Dit schuim reageert niet alleen op druk, maar ook op lichaamswarmte en biedt daardoor een optimale ondersteuning. De memoryfoamlaag wordt ondersteund door pocketvering, polyether of een koudschuimlaag.

Het is overigens hetzelfde materiaal als Slow Recovery Foam, Traagschuim, Draagschuim, Visco-Elastisch schuim, etc. etc.

Een goed traagschuimmatras komt traag terug, helaas is er ook veel nepschuim op de markt dat nauwelijks vertraagd of erg stug is!
Ons eigen merk VandenBerg Exclusive maakt in de Fenomenaal, de Geweldig en de Fantastisch-matrassen gebruik van het meest exclusieve traagschuim dat verkrijgbaar is: Sensus© Protect© HR65, exact hetzelfde schuim als in enkele peperdure topmerken! Door eigen fabricage en geringe marketingkosten ligt de prijs voor dit type matrassen tot wel 2/3 lager! Ingenieuze insnijden in het traagschuim zorgt bovendien voor een beter ventilatie en nóg betere ondersteuning.


Junior- en babymatrasjes:

Deze hebben wij in verschillende kwaliteiten. Voor jonge kinderen adviseren wij de hypo-allergene "babyblij" matrasjes, met 13 cm net even dikker, zeer goed ademend en anti-bacterieel, bovendien 40-70% goedkoper dan elders voor vergelijkbare matrasjes.Pocketveermatrassen:

Pocketveren zijn per stuk in hoesjes verpakt. De pocketveren worden afgedekt met een laag schuim en dat kan in allerlei kwaliteiten en hardheden.
Bij bestelling van een bedbodem bij dit type matras passen wij de bodem aan, zodat deze geschikt wordt als matrasdrager.
Onze verenfabrikant beschikt sinds kort over de modernste veerdraaimachines van de wereld. Zeer grote duurzaamheid en nauwkeurigheid is daarmee gegarandeerd.

VandenBerg Exclusive heeft - naast 3 modellen pocketveermatrassen - de nieuwste generatie pocket-stripmatrassen, waarbij 10 pocketstroken in een koud+ traagschuimmatras zijn verwerkt: fenomenale kwaliteit en ligcomfort!


Lattenbodems en kussens

Lattenbodems zijn er in vele soorten.
De populairste bodem bij ons is de brede planken bodem: een voordelige en zeer solide oplossing, voor kleine kinderen de beste keus
De geveerde bodems hebben als voordeel dat de schouder- en heupverzinking iets beter is.

Boxsprings zijn gevuld met veren, spaanplaat of spanlatten met daarop een dunne laag schuim en daarna gestoffeerd.
Beoordelen